Bjønnåsen hytteområde

Bjønnåsen hytteområde består i dag av rundt 500 hytter.

Hytteområdet ligger øst for Åsta elv i Ringsaker kommune, og ligger på mellom 700 og 800 m.o.h. Området har et unikt turterreng, både sommer som vinter. Birkebeinerrennet passerer 4 km nord for hytteområdet, mens birkebeinerrittet går helt inntil.

Vinteren er meget snøsikker, og et løypenett på 100 km blir kjørt opp om vinteren av Åstdalen turløyper. I tillegg har en tilgang på Birkebeinerløypa mot Sjusjøen eller Skramstadsetra. Det er ca. 1 times kjøring til Natrudstilen alpinanlegg og ca. 2 timer til Hafjell mm. Løypenettet inne i hytteområdet er tilpasset omgivelsene i mest mulig grad, slik at en skitur skal gi en stor naturopplevelse.

Det er mange turstier i nærområdet, med alt fra skogsbilveier til små stier. Stiene strekker seg i alle retninger, så turopplevelsene kan bli mange og varierte. Sykkelstien mellom Rena og Lillehammer (Birkebeinerrittstien) passerer helt inntil, så hytteområdet er unikt på sykkelmuligheter. Rondanestien går også i nærheten. Høsten kan gi mange flotte turer i forbindelse med bærplukking eller jakt mm. Området er rikt på blåbær, tyttebær og molte.

Se mer info på Bjønnåsen Vel.