Landscape, wind turbines

Bjønnåsen hytteområde

b1Bjønnåsen hytteområde består i dag av rundt 500 hytter. Det er pr i dag ingen ledige tomter for salg.
b3b2
Hytteområdet ligger øst for Åsta elv i Ringsaker kommune, og er på mellom 700 og 800 m.o.h. Området har et unikt turterreng, både sommer som vinter. Birkebeinerrennet passerer 4 km nord for hytteområdet, mens birkebeinerrittet går helt inntil.

Vinteren er meget snøsikker, og et løypenett på 100 km blir kjørt opp om vinteren av Åstdalen turløyper. I tillegg har en tilgang på Birkebeinerløypa mot Sjusjøen eller Skramstadsetra. Det er ca. 1 times kjøring til Natrudstilen alpinanlegg og ca. 2 timer til Hafjell mm. Løypenettet inne i hytteområdet er tilpasset omgivelsene i mest mulig grad, slik at en skitur skal gi en stor naturopplevelse.

Det er mange turstier i nærområdet, med alt fra skogsbilveier til små stier. Stiene strekker seg i alle retninger, så turopplevelsene kan bli mange og varierte. Sykkelstien mellom Rena og Lillehammer (Birkebeinerrittstien) passerer helt inntil, så hyttområdet er unikt på sykkelmuligheter. Rondanestien går også i nærheten. Høsten kan gi mange flotte turer i forbindelse med bærplukking eller jakt mm. Området er rikt på blåbær, tyttebær og molte.

Almenningene i Ringsaker og Pihl AS har en felles forvaltning av de unike jakt- og fiskeressursene. Ringsaker Jakt- og Fiskeområde tar seg av denne forvaltningen (se nettsiden www.rjfo.no ). Et småviltkort gir rett på å jakte på 600.000 daa med alt fra de flotteste skogsfuglterreng til rype i høyfjellet. Villreinen går både ovenfor og nedenfor hytteområdet i jakttiden.

 

Åpningstider:

Man-fre : 07:00 - 16:00

Lørdag: Stengt

Adresse:

Nordåsvegen 961, 2387 Brumunddal

623 31 780

firmapost@furnesalmenning.no
Om oss:

Furnes Almenning holder til på Kvilheim, ca. 9 km fra Brumunddal. Vi har eget sagbruk hvor vi produserer trelast med stort sett standardlengder på 5 meter, og vi har et av distriktets største trelastutsalg.

");